Pages

1:27 AM

My Favourite Things About The Netherlands


Ik verlaat het land vaak, maar kom toch altijd terug. Ik hou van Holland! Waarom? Nou ...

Nederland is voor een deel 'gemaakt'  door het volk en dat kun je niet van veel landen zeggen. Elk ander volk heeft iets van: we jatten wat van de buren. Maar Nederlanders zijn een soort van Chuck Norris: wij maken ons land ... wij jatten wel van de zee.

Het feit dat Nederland heel liberaal is en alles mag. Van drugs tot euthanasie. Tuurlijk zijn er ook mindere dingen, maar we hebben het goed hier.

De geur, kleur en gezelligheid van het land. Het feit dat we een rijke geschiedenis hebben en dat je het met trots aan buitenlandse vrienden die op bezoek komen laat zien. 

Oranje boven! Zelfs ik - als import Nederlander - voel me Hollander als ik iets oranje aandoe.

De praktische ligging van het land, je bent zo in een ander land. Klein maar fijn.

De Nederlandse fietscultuur en je veilig voelen op de fiets.Waar anders kun je rustig op je fiets boodschappen doen of gewoon op en neer naar je werk?  Hier zouden meer landen een voorbeeld aan kunnen nemen. 

Als het om Nederlands eten gaat kan ik veel missen: ik lust geen dropjes, frikandellen, kroketten of bitterballen, dus dat scheelt. Af en toe krijg ik een pakketje met Calve pindakaas of hagelslag en dan kan ik weer vooruit. Maar jongens ... wat heeft Nederland toch een lekker kaas en wat mis ik die altijd.

wat jullie?


SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig