Pages

12:27 PM

Eerste Hulp Bij Het Vinden Van Een Mediastage In Het Buitenland


Je besluit dat een stage in het buitenland wel een leuk idee is en je bent je het helemaal aan het plannen. Maar hoe vind je een stage? Als je geluk hebt heeft je school een lijst met bedrijven, maar het kan zijn dat hier niks tussen zit. Dan heb je altijd nog verschillende stagebemiddelingsbureaus die je kunnen helpen, maar het is zonde om hier geld... maar je kan een open sollicitatie mailen naar (je droom) bedrijven, maar dat wordt niet altijd gewaardeerd. Dan heb je nog solliciteren op bestaande vacatures, maar die een, twee, drie vinden is door alle bomen het bos niet meer zien. Ik ben de beroerdste niet en deel hier de sites die ik ken±

Voor stages in Amerika kun je kijken op ProductionHUB (ze hebben ook internationale vacatures, maar de focus ligt op Amerika) of Internmatch. Beide zijn gratis, maar je moet wel aangemeld zijn en de sollicitatie procedure gaat via de site - en je mail gaat dus niet direct naar het bedrijf.
Hou er rekening mee dat  ... een visum krijgen best duur is (om het maar niet over de eindeloze procedure te hebben) en het kan best prijzig zijn. 

UK stages kun je op Media Muppet vinden. Het is daarnaast ook een handige site met CV tips en andere do's en don't op gebied van solliciteren in de UK mediawereld. Voordeel van Media Muppet is dat je direct naar het bedrijf mailt en dat het niet via een tussen organisatie gaat. Ik weet niet of het voor alle tussen organisaties geldt, maar ik weet dat in Nederland de die tussen organisatie je eerst moet selecteren en dat vind ik persoonlijk minder. Hou er rekening mee dat ... je over het algemeen geen vergoeding krijgt (meestal alleen een reiskostenvergoeding) en dat kamers in Londen ontzettend duur zijn. Niet leuk meer.

Hetzelfde geldt voor Berlin Startup Jobs en Venture Village - voor als je iets zoekt in Berlijn en omstreken. Je vindt er regelmatig vacatures waar je direct naar bedrijven mailt.
Hou er rekening mee dat ... het Duitsland is ... grapje! Ik heb zo een, twee, drie geen opmerkingen over Berlijn. 

Zoek je iets in AustraliĆ«? Dan is Pedestrian Jobs de perfecte site voor een overzicht van vacatures. Ook hier kun je de bedrijven zelf mailen.
Hou er rekening mee dat ... ook in Australiƫ krijg je vaak geen vergoeding. En het leven is er er duur. Maar een visum krijg je binnen een kwartier in je mailbox (en kost maar 155 euro)


SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig