Pages

10:07 AM

x3 Mooiste Bioscopen

Ik ben gek op oude bioscopen en probeer in een nieuwe stad een leuke bioscoop te vinden. En omdat deze week een beetje in het teken van films staat heb ik hier mijn drie favoriete bioscopen:


1. the Astor Theatre in Melbourne is toch wel de mooiste waar ik ben geweest. Het is een ouderwetse single screen bioscoop waar je klassiekers (van Titanic tot Star Wars marathon) tot de gewone film releases kunt bekijken.2. Dan is er Coronet in Londen. Behalve dat ze goedkoop zijn (3,50 maandag en dinsdag) is dit een van de mooiste zalen waar ik ben geweest. Ook al lijkt hij van buiten niet bijzonder, de zaal is rood met gouden accenten. Misschien een beetje te kerstachtig, maar hier past het helemaal bij. Dit is trouwens ook de zaal  waar Hugh Grant in Notting Hill een filmpje kijkt.
3. Tuschinski in Amsterdam mag niet ontbreken in mijn lijst. Hoewel ik de stoelen en het gebrek aan ruimte minder vind is dit een prachtige zaal waar ik elke keer in awe ben.
SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig