Pages

10:38 PM

Eerste Hulp Bij Het Vinden Van Een Kamer In Londen

Goed, je hebt een stage of werk of uitwisseling in Londen, maar je moet die tijd ook een verblijfplaats vinden. Als eerste moet je kijken waar je wil zitten. Het openbaar vervoer systeem is goed, dus je hoeft niet per se in dezelfde wijk als je stage/studie/werk te wonen. 

Ik heb inmiddels in drie wijken gezeten (allemaal aan de oost kant) en kan het volgende erover vertellen:

Het Noorden is over het algemeen gemengd. Camden is misschien de allerbekendste maar voor goedkoper kun je het beste iets zoeken in Chalk Farm of Kentish Town (een halte van Camden Town) of verder Holloway en Tufnell Park. Hier zitten ook veel studenten omdat er een paar universiteiten zitten, dus het is er levendig en bruisend enzo.

In het Oosten vind je voornamelijk mensen die uit Aziatische/Arabische landen komen. Dat heeft nog met vroeger te maken - de schepen kwamen namelijk aan in het Oosten en het is een beetje blijven hangen. Old Steet en Shoreditch zijn de bekendste en duurste. Voor goedkoper - maar nog steeds heel hip - kun je kijken in Dalston, Hoxton en Bethnal Green. 

Het Zuiden - of onder de rivier was tot 2/3 jaar terug een NO GO gebied. Sinds de komst van de oranje lijn en goedkope huur zijn veel mensen richting het Zuiden vertrokken. De Overground gaat weer naar de eerdergenoemde hipsterwijken in het Oosten. Brixton was de wijk met de hipste postcode, maar inmiddels is dat overgenomen door Peckham. Verder wonen er ook veel mensen uit het Caribisch gebied. 

Voor alle geldt: hoe verder van het centrum hoe goedkoper, maar goedkoop is het nog steeds niet. Ga ervan uit dat je rond de 500 - 600 pond (dat is ongeveer 600 - 700 euro) per maand kwijt bent... Met geluk. Yup. Welkom in Londen. Voordeel is dat de kamers eigenlijk altijd gemeubileerd zijn, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.


Ja, ja ... Tea. Maar WAAR vind ik een kamer.

We zijn nog niet klaar.     

met Gumtree heb ik een liefde haat verhouding, maar ik heb er al twee keer een kamer mee gevonden. Er zit genoeg troep bij, maar al met al een aanrader. Ook omdat je je niet moet aanmelden en geen spam krijgt. 


Spareroom is een beetje de Kamernet van hier. Ze werken met een Early Bird reageer systeem waarvoor je je moet betalen, maar dan kun je meteen reageren. Anders moet je een een week wachten (en dan kan de kamer dus al weg zijn). Het voordeel is dat er zo minder spammers en fakers tussen zitten. 
Moveflat is niet zo bekend en de meeste ads vindt je ook op Gumtree of Sparerroom. Toch vond ik een paar gems ertussen.

Craigslist ken ik alleen van films en series en ik dacht dat het een Amerikaanse versie van Marktplaats is. Iemand vertelde dat ik er ook kamers kon vinden en ik dacht: he ...je weet het nooit, maar hier vind je alleen onzin en neppe aanbiedingen van spammers. Een kamer voor 80 pond in Bloomsbury? En dan een foto  van een fancy kamer erbij - die duidelijk van internet is geplukt. Vervolgens vragen ze je of je op een link wil klikken 'om te bevestigen dat je echt bent.' Doe geen moeite.   

SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig