Pages

9:29 AM

IFFR Must Sees

volgende week gaat het filmfestival in Rotterdam van start. Ik ben ik Nederland en heb een paar dagen voor IFFR gereserveerd. Zes films waar ik dingen over heb gehoord en graag zou willen zien

L is for Leisure 
Satirische komedie over vakantievierende studenten in de vroege jaren negentig. Eerste speelfilm van Kalman en Horn, na de IFFR-hit Blondes in the Jungle (2010). Vrienden die ze in Rotterdam maakten, acteren in L for Leisure. Generatie X blijft ook op reis cool en casual, en blijft maar praten. Onder het genot van een lekkere soundtrack.

Happily Ever After
Filmmaker Tatjana Božic groeide op in Kroatië, voor de Balkanoorlogen. Ze zwierf door diverse relaties en landen voordat ze zich uiteindelijk in Nederland vestigde. Voor de film en om haar huidige relatie te redden, volgt het meisje met het rode haar een tragikomische weg terug langs haar ex-mannen.

After the Rain
Fris en punky wereld-in-het-klein-drama over de eerste schoolraadverkiezingen na het einde van de Braziliaanse dictatuur, die tegelijk worden gehouden met de eerste democratische presidentsstrijd. De zestienjarige Caio en Fernanda worden meegesleept door kalverliefde en politiek bewustzijn.

Little Crushes
Twee meisjes maken schoon waar mensen zijn overleden. Soms verkopen ze de achtergebleven spullen op een vlooienmarkt. Als ze een merkwaardige figuur ontmoeten met een passie voor doosjes, ontvouwt zich een curieus spel. Een onconventionele liefdesgeschiedenis over de vreemdheid van gewone dingen.

Karpotrotter
Rond 1970 maakte de jonge filmmaker Karpo Godina op een rondreis door Vojvodina (Servië) de ongewone roadmovie Imam jednu kucu (Ik heb een huis), waarvan alleen nog fragmenten bestaan. Veertig jaar na dato probeert een andere camera de reis te reconstrueren. Semi-feature: nieuwe presentatievorm die de middellange film in de schijnwerpers plaatst.

Another Year
Hij is een werkloze jongen die bijverdient door mensen een lift te geven. Zij is grafisch ontwerper met net haar eerste baan. De film volgt hun relatie - en hoe die geleidelijk afbrokkelt - gedurende een jaar. Subtiel, ontroerend portret van een onvolwassen liefde, die tegen weinig bestand is.

Gaat er iemand naar het festival?
SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig