Pages

6:45 AM

favoriete paspoort stempels van Nederlandse reisbloggers

Ik schreef eerder over mijn paspoort stempels en nu was ik benieuwd naar die van andere bloggers. Dus stuurde ik een paar weken terug een mailtje naar een aantal reisbloggers en vroeg naar hun favoriete paspoort stempel / visum. En ik kreeg dit terug:


Backpackgek //Claudia
We moesten er twee keer urenlang voor in de rij in Bangkok, maar we kregen hem toch: ons visum voor Myanmar. We waren een tikkeltje nerveus. We kregen vlinders in ons buik toen we wachtten voor de gate om te boarden en net op dat moment de verkiezingen - die veel zouden veranderen in het land - werden aangekocht. Vlak na Hillary Clinton landden we in Yangon en begon en fantastisch nieuw onderdeel van onze wereldreis.  

Bohemian Dreams // Debby
Mijn favoriete paspoortstempel is natuurlijk die van Nicaragua, het land waar ik voor een maand vrijwilligerswerk zou gaan doen, en waar ik nu op zoek ben naar een baan en een eigen leventje hier. Omdat het zo goed voelt om voor mezelf te kiezen, omdat deze reis symbool staat voor transformeren, dichter bij mezelf komen. Zo dicht bij mezelf, dat ik dat niet meer los wil laten. Het is voor mij geen vluchten, het is mijn ziel voeden met nieuwe ervaringen en mijn passie vervullen.

Explorista // Milou
Ik reis best veel, maar voornamelijk in Europa, en dat heeft als nadeel dat je weinig mooie stempeltjes verzamelt. Mijn lievelingsstempel in mijn paspoort is deze uit Egypte. Het was mijn eerste keer in het Midden Oosten en in een derde wereldland. Het was heel anders dan alles wat ik ooit had gezien en meegemaakt, en heeft mijn reislust voor niet-westerse culturen volledig aangewakkerd. Sindsdien droom ik dagelijks over tempels, moskeeën en kamelen.


GoYvon // Yvonne
Dit is het visum voor Rusland dat in mijn oude paspoort zit. In 2008 reisde ik naar Moskou & Sint Petersburg tijdens mijn Erasmusprogramma. Ik studeerde in Finland en er werden regelmatig reisjes georganiseerd. In eerste instantie zou ik samen met een vriendinnetje gaan, maar op het laatste moment besloot zij niet te gaan. Toen begon ik te twijfelen; moest ik nog wel gaan? Ik kende helemaal niemand die mee ging op deze reis.  Uiteindelijk ben ik toch gegaan en heb ik tijdens deze reis een aantal heel leuke mensen ontmoet en heb ik een geweldige tijd in Rusland gehad. Het heeft me toen geleerd dat ik prima alleen kan reizen, met alleen bij een groep kan voegen en aansluiting kan vinden.

Marlou Reist // Marlou
Mijn visum naar India is niet alleen het eerste (en enige, so far) visum wat ik heb, maar ook een herinnering aan enorm veel: natuurlijk mijn eerste keer buiten Europa, maar ook wonen in Noorwegen (ik moest namelijk naar Oslo om daar met een medewerker van de NLe ambassade bij de Indische ambassade om een visum te vragen) én - vooral - drama op het vliegveld. Er was namelijk niet genoeg ruimte voor al mijn doopnamen (...), dus ipv Wilhelmina heet ik op het visum Wilhelmin. "Geen probleem" zei de meneer bij de ambassade, maar op Delhi Airport dachten ze er helaas iets anders over. ("That's not you miss, you look alike but your name is not the same miss") (uiteindelijk hielp lief lachen, gelukkig)

Meer Reislust // Annika
Wat een moeilijke vraag! Heb er lang over na moeten denken! Mijn favoriet is deze van Argentinie (hoewel ik er meer van Argentinie heb), omdat ik na een verschikkelijke koude en natte nacht twee uur lang in de zon mocht staan terwijl ik lekkere epanadas at en een verse jus d’orange dronk met het vooruitzicht op het fijne Argentinie.

Soetkees // Daisy
Hier begon mijn liefde voor Amerika. Op het moment dat deze stempel werd gezet, was ik voor het eerst in de schitterende stad New York. Ondanks de vele en strenge controles om Amerika te mogen betreden, kreeg ik hier 'groen licht' om dit verrassende land te gaan ontdekken. 


the Travel Tester // Nienke
Deze stempels zijn allemaal uit Japan, een land waar ik een klein beetje verslaafd aan ben geraakt. Ik ging er voor het eerst heen in 2006, tijdens mijn allereerste solo-reis. Ik was gelijk onder de indruk en ben er daarna nog 4 keer terug geweest. Ik heb zelfs een klein beetje Japans geleerd om meer van de cultuur en geschiedenis te weten te komen.


Travel Lifestyle // Michelle
Dit is mijn stempel van de Cook Eilanden. Hij staat op zijn kop en is super wazig, maar toch blijft het de mooiste tot nu toe. Op 7 juni 2013 (de datum van de stempel) werd mijn lief 25 jaar. We kwamen aan op het vliegveld en in de rij voor de douane (en dus deze stempel) stond er een mannetje met bloemenkrans en dito overhemd muziek te maken. Het was echt geweldig (en ons hele verblijf op de Cook Eilanden verder ook.

Travellust // Lisette
Reizen door Azië is sowieso al een feestje wat visa en stempels betreft: de één is nog mooier dan de ander. Maar die van Laos is toch wel mijn favoriet, vanwege de bijzondere herinneringen.  De puurheid, authenticiteit, schoonheid en rust van Laos hebben voor altijd mijn hart gestolen en daarom is het één van mijn favoriete plekken. Ik had nog nooit eerder een visum verlengd, totdat ik in Laos kwam: ik wilde niet weg en daarom ben ik uiteindelijk een maand en een week gebleven. Geweldig!


Wat Zij Zegt  // Natasja
"Lastig kiezen uit drie paspoorten met mooie stempels maar mijn favoriet is toch wel de stempel die ik kreeg tijdens een overstap in Hong Kong. Ik was op weg naar Australië om daar tien weken in mijn uppie rond te reizen. Deze stempel markeert de eerste stop van die reis en daarmee het eerste moment dat ik goed besefte wat ik eigenlijk ging doen. Mijn eerste soloreis was nu echt begonnen, op naar een onbekende avontuur en levenslange herinneringen."

SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig