Pages

1:21 PM

the month in movies


What A Movie
Nu al een van mijn favoriete films van 2014: Under the Skin. Over een buitenaardse wezen die als perfecte vrouw (aka Scarlett Johansson) rondrijdt in een busje en mannen oppikt en ze vervolgens meeneemt naar haar huis waar een volgt een ritueel. Jonathan Glazer heeft er een soort kunstwerk van gemaakt en je moet er van houden. Vooral eerste helft was zo mooi gefilmd, daarna heeft de film een andere wending en wordt er ook anders gefilmd. (hij draait eind september in de Nederlandse bioscopen)


Gattaca speelt zich af ik een wereld waar het mogelijk is om de eigenschappen voor de geboorte te bepalen. Vincent - de hoofdpersoon -  is nog op de ouderwetse manier geboren en heeft dus zo zijn ... in een wereld waar iedereen een supermens is. Vincent wil de ruimte in en dat lijkt de goede kant op te gaan als hij de identiteit van een van die supermensen aanneemt. Het was een sterke film die helemaal niet sci-fi aanvoelt. 
Ping Pong Summer dan ... Deze wou ik op het Rotterdam Film Festival zien, maar het kwam er niet van. Gelukkig wist onze acquisitions manager dat ik hem wou zien en regelde een screener. En dit is DE ultieme 80s film. Een coming of age over een 13 jarige jongen en verder:  tafeltennis, een zomervakantie in een kleine plaatsje, vrienden, liefde, pestkoppen. Het is crispie geschoten en de overgangen zijn ook 80s gedaan. Ik ben groot fan!  

Worth A Watch
De documentaire Teenage is samengesteld door archiefbeelden van vroeger en voice-overs van nu.  Je volgt het ontstaan van tieners en jeugdculturen, een soort van coming of age documentaire. Dit is een van de favoriete films waar ik aan heb gewerkt en hoe gaaf is de poster? 

Nog een coming of age/tienerfilm was The Spectacular Now. Popie jopie (sorry voor het gebruik van dat woord) Sutty en de verlegen Aimee komen door omstandigheden samen, leren elkaar beter kennen en er volgt een relatie met ups en down. Niks mis mee, goed verhaal en sterke hoofdrolspelers maar voor mij stak hij er niet echt tussenuit. 

Wasn't For Me
Soms zie je dat een film een lage score heeft op IMDB en geef het de voordeel van twijfel. Dat deed ik dus bij Girl Most Likely ... maar soms hebben de stemmers op IMDB hebben gelijk en dit was een van die keren. Vriend van hoofdpersoon maakt het uit en in een poging hem terug te krijgen doet ze of ze zelfmoord pleegt, maar een vriendin vindt haar en ze eindigt in het ziekenhuis. Haar moeder - met wie ze natuurlijk jaaaaaren niet heeft gesproken - moet haar voor 72 uur in huis nemen.
wat is jullie tegenvaller van afgelopen tijd?
SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig