Pages

6:55 AM

tips om in een jaar tot €2000 te besparen voor een reis - of een SMEG koelkast
Stel je hebt besloten dat je volgend jaar op een lange reis (of voor die koelkast)gaat en daarvoor een extra bijbaantje nemen/extra uren werken en zoveel mogelijk opzij zetten. In je plan van actie zou je ook een bespaarlijstje moeten maken want het is extra verdienen zonder veel ervoor te doen. Ga dus door je afschriften en vaste lasten en kijk waar je op zou kunnen minderen.

Verkopen 
Ruim je kledingkast op voor je nieuwe zomergarderobe aanschaft. Trends komen vaak weer terug en je hebt vast nog wel een of twee pastel dingen achter in de kast liggen. En waarom drie nieuwe midi skirts kopen als je voor een tientje je maxi skirts in kunt laten nemen? Laten we zeggen dat eentje rond de €17 is = €51 - €10 voor innemen = €41.

Alles wat je niet meer draagt zet je op je plaatselijke Facebook pagina, ook Dvd's en boeken die liggen te verstoffen kunnen erop. Je zult er niet heel rijk van worden, maar alle kleine beetjes helpen. Good old Marktplaats of een blogsale kan trouwens ook, maar dat duurt allemaal zo lang en er moeten nog verzendkosten bij en dan moet je nog naar het postkantoor. Ik heb vorig jaar voor (school) boeken, CDs, DVDs en bandshirts €225 gekregen.

Ga niet vaak naar winkels zoals Action, Big Bazaar. Je loopt binnen met het idee: ja ik ga even naar de Action voor dat ene en je loopt naar buiten met 10 dingen de je niet nodig hebt. Beter om reclames in de gaten te houden en de producten die je altijd gebruikt in de aanbieding koopt.

Kleingeld 
Je portemonnee regelmatig legen en het kleingeld in de (spaar)pot doen. Ik blijf me altijd verbazen hoeveel je kunt verzamelen. Ook vind regelmatig kleingeld als ik mijn tassen uitruim. €12 x 52 = 624 (dit is een retourticket in het laagseizoen of een korte city trip).

Nieuwsbrieven 
Meld je af voor nieuwsbrieven - Heel makkelijk via bijvoorbeeld Unroll - want hoe aantrekkelijk is de een sale mailtje van ASOS of gratis verzendkosten van Urban Outfitters?

Verleiding 
Hoe lekker ruikt het de kantine. Maar heel slecht voor je portomonee. Als je niet oppast ben je zo 5 euro kwijt voor broodje/soep en wat drinken. Laten we zeggen dat je dit gemiddeld twee keer per week doet. €10 x 30 = €200.

Flesjes water omdat je je flesje weer bent vergeten? Of koffie die je op het station koopt omdat je tijd wil doden? Laten we van 2 keer per week uitgaan: €6,00 x 50 = 300.

Voor de rokers: als je niet wilt stoppen kun je ook met jezelf afspreken om een pakje minder per week te doen. €7 x 52 = €364.

Een drankje minder tijdens het uitgaan. Je moet niet alles opgeven, socializen met je vrienden is belangrijk (je gaat ze namelijk missen) dus een drankje minder tijdens het uitgaan is best reëel. Toch? €3x50 = €150.

Abonnementen
Check je rekening afschriften, misschien weet je het niet meer, maar je hebt je ooit op straat laten overhalen om elke maand €5,00 te geven aan de Blinde Nonnen Vereniging of kwam iemand aan de deur vragen of je elke maand €1,00 kon missen voor Stichting Ondergedrukte Yakken in Mongolië. Dit lijkt niks maar in het voorbeeld kan je er €59 mee besparen! Heb je nog ergens een long lost abonnement een tijdschrift die je niet meer leest? Een voorbeeld: ik heb toentertijd €6 per maand (goed doel) €133,00 (buitenlands tijdschrift) en €100,00 voor een vergeten telefoon verzekering tussen mijn vaste lasten gevonden.

Spotify Premium? Waarom? Bijt je door de reclame heen en ga voor de gratis versie of maak gebruik van gratis Deezer (eerste 12 maanden in ieder geval gratis) Zelfde geldt voor Netflix! Deel een abonnement met vrienden of ga voor de iets minder legale kant en kijk op stream sites. €9,99 x 12 = €119,88 Netflix €7,99 x 12 = €95,88 = €215,76.

Het weer zit nu mee, hardlopen/skeeleren is aantrekkelijker dus die abonnement bij de sportschool (want hoe vaak ga je eigenlijk) kun je opzeggen en €16,95 x 12 = 203,40 besparen.

Ben ik iets vergeten? 
SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig