Pages

9:30 AM

12 Things They Don't Tell You About Moving Abroad

1. Op een gegeven moment geeft niemand meer iets om jouw ''avonturen.'' De eerste paar Facebook updates krijgen een like en daarna is je big move oud nieuws. Je moeder en tante blijven trouwens wel die hard alles liken. Daarom: bloggen.

2. Het leven van anderen gaat gewoon door zonder jou. Het eerste terrasje van het seizoen, verjaardagen waar jij - uit beleeftheid - een uitnodiging voor krijgt en geboortes komen allemaal voorbij.

3. Je begint opeens verschillende verzamelingen. De vraag is: die ene bierglas die je tijdens die toffe nacht hebt gejat ... neem je die uiteindelijk mee?

4. Je had met jezelf afgesproken dat je elke weekend iets toeritisch ging doen en zo het land en de cultuur gaat ontdekken, nou dat wordt hem niet. Omdat ...

5. ... het budget dat waarvan je dacht dat genoeg was voor 6/7 maanden blijkt net genoeg voor de 5 maanden.

6. Je groeit als persoon, maar ook uit elkaar. En soms moet je accepteren dat je je niet meer kan vinden in bepaalde vriendschappen.

7. '' Ik kom op bezoek hoor.'' De mensen die het hardste roepen komen niet of iemand komt en neemt een vriend mee die jij helemaal niet kent en je ziet ze heel het bezoek niet aka gebruikmaken van gratis slaapplek. Op zich niet erg hoor, maar soms is het fijn als mensen voor jou komen.

8. Hoe ouder je wordt hoe moeilijker het wordt om vrienden te maken. Soms wou ik dat ik 10 was en het met '' Leuke jurk! Vrienden?'' kon doen. Tuurlijk zijn er mensen met wie je iets kunt gaan drinken, maar herinneringen ophalen en diepe gesprekken zijn toch anders.

9. Soms denk je dat je een taal kent, maar dan verhuis je naar Duitsland en kun je niet meepraten over de situatie in Syrië. Of begrijp je de grappen tijdens oudejaarsconference niet.

10. Van land naar land verhuizen kan verslavend zijn. Een buitelandse stage van zes maanden kan zo acht jaar en zes landen later worden.

11. Die charmeur met zijn donkere ogen en snelle praatjes zal je uiteindelijk met zijn zwoele accent dumpen.

12. Het wordt moeilijker om je leven steeds in een koffer te moeten pakken.
SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig