Pages

11:00 AM

the month in movies


What A Movie
Een film die heel veel indruk maakte was Short Term 12: Grace en haar vriend Mason zijn sociale sociale werkers die werken in een tehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen werken. De komst van een nieuwe bewonder maakt veel los over het verleden van Grace. Hij was een beetje voorspelbaar, maar de acteurs en de stijl maken het allemaal goed en daarmee is dit mijn aanrader van de maand.

Studio Ghibli (ze maakten Spirited Away en My Neighbour Totoro) heeft weer een juweeltje gemaakt: The Wind Rises. Hij is minder van magie en schattige wezens en meer volwassen. Het gaat over de Japanse held Jiro Horikoshi, hij was de man die Japanse gevechtsvliegtuigen ontwierp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit was toen Japan arm was en in een tijd dat de vliegerij en de technieken nog niet van een al te hoog niveau waren. 

Worth A Watch
 Calvary is een die het goed deed op film festivals, de film gaat over een pastoor die in zijn dorpje wordt gezien als een goed man, maar op een dag krijgt hij tijdens een bicht een doodsbedreiging en heeft hij een week om alles af te sluiten. Hij begint om zich heen te kijken en de bewoners blijken anders dan ze zich voordoen.

the Perfect Score is de perfecte early zeroes film (met onder andere Scarlett Johansson en Chris Evans!) en gaat over een groepje tieners die de examenvragen willen stelen. Ze komen natuurlijk uit verschillende subculturen op school en moeten leren samenwerken. Voor een teen film is hij best te doen.

Op Netflix krijg je aanbevelingen en daartussen zat: Ass Backwards. Ik gaf de film een kans en ik heb er geen spijt van. Het is een beetje Romy and Michele's High School Reunion maar dan over twee vriendinnen die elkaar kennen uit het missverkiezing circuit en op 'road trip' naar de speciale 'all stars' versie van de verkiezing.

In de documentaire The Happy Sad Route and a Comedian reist comedian Jan Jaap van der Wal door voormalig Joegoslavië om te kijken hoe in Kroatië, Servië en Bosnië de stand up comedy zich probeert te integreren. Je moet van het thema houden, maar ik kijk bijna alles dat over mijn geboorteland gaat dus ik had niet veel overtuiging nodig. De documentaire is te zien  via Uitzending Gemist.

Wasn't For Me
World War Z was te rommelig en leek door 10 verschillende regisseurs te zijn gemaakt. Hij kon echt niet boeien, terwijl dit onderwerp (zombies) toch echt wel boeiend is.

SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig