Pages

8:33 PM

Friday, Five Things To Do in Amsterdam

(op een zaterdag ... want ik dacht dus dat het gisteren donderdag was)
                                    


KOKO Coffee & Design // Oudezijds Achterburgwal 145
Er zit tegenwoordig op elke hoek wel een hip koffietentje en als je Hotspots Amsterdam op internet zoekt wordt je overspoeld met adresjes en foto's. Ik had een paar genoteerd, maar kwam KOKO Coffee & Design tegen en hun bord met de baard schreeuwde ''TEAAAA''. De ice coffee was goed - koud en niet te zoet en ik wou alles meenemen wat ze er verkochten. Mocht je in de buurt van de Dam zijn, dan zou ik zeker even naar binnen gaan. the Butcher Burger Bar // Albert Cuypstraat 129
Ik ben altijd in voor een goede burger en in Amsterdam kende ik alleen Burgermeester, maar inmiddels is er uitbreiding en heeft elke buurt wel een burgerzaak. Een vriendin vond dat we naar the Butcher moesten en guys ...  ik ben om: de patty en de broodjes waren zo goed als perfect. Er schijnt ook een geheim gedeelte te zijn waar je een wachtwoord voor nodig hebt, maar hier was ik niet van op de hoogte.Friday Night van Gogh Museum // Paulus Potterstraat 7
Late night bij musea zijn heel hip hier in Londen en bij het van Gogh begrijpen ze dat en daarom is het museum elke vrijdag tot tien uur open. Er is muziek, er is drank en er zijn van Goghs ...wat wil een mens nog meer? Mocht je van plan zijn erheen te gaan dan raad ik wel aan om de kaarten online te kopen - in de rij staan is een beetje zonde van de tijd.

Sandemand New Europe // verzamelen bij de Dam
Mijn eerste Sandeman New Europe tour was in 2009 in Parijs en sindsdien check ik altijd of de stad waar ik naartoe ga er eentje doet. Het concept is heel simpel: naast betaalde tours bieden ze een gratis tour aan (fooi wordt natuurlijk wel gewaardeerd) en dat is altijd mooi meegenomen. Zo leer je de stad kennen en kun je daarna besluiten Die van Amsterdam is superleuk om te doen, ook al ken je de stad, je krijgt best veel weetjes te horen.

Hotel the Exchange & STOCK //  Damrak 50 
Ik vergeet altijd hoe duur hotels zijn in het weekend,  gelukkig kwam via de Roomer Travel app een fijne prijs tegen voor Hotel the Exchange: een super schattige boutique (lees : klein maar hip hotel met een eigen iets) hotel op de Damrak. De kamers zijn ingericht door studenten van het AMFI en hebben allemaal een eigen thema. Heb je geen overnachting nodig? Dan kun je altijd nog ontbijten/lunchen of wat drinken bij STOCK, het café dat erbij hoort.
SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig