Pages

9:33 AM

favoriete paspoort stempels van Nederlandse reisbloggers II


 Ik vroeg weer een aantal reisbloggers om hun favoriete paspoortstempel/visum en het verhaal erachter.  Hier zijn ze

 Klik hier voor deel I
Daily Lin // Lindsey 
Privjet. Kak della? Hallo, hoe gaat het? Meer is er niet blijven hangen van mijn jaar Russische taal&cultuur. Of je moet het zinnetje " a gde washe mama?" meetellen. Maar met "Waar is je moeder?" kom je ook niet ver in Rusland. Weinig gespreksstof dus, wel een grote fascinatie voor dit grote land. Toen ik tijdens een uitwisseling in Zweden een tripje naar St. Petersburg kon boeken, twijfelde ik dan ook geen moment. Mijn paspoort vloog van Zweden naar Finland en kwam met dit visa weer terug. Met de bus, via Finland, ging ik dan eindelijk de Russische grens over. De Russische grenswacht stelde niet teleur en checkte wel 5x mijn paspoort. Dit alles met een norse blik, ik stelde me de sovjet tijd voor. Maar ik mocht naar binnen. St Petersburg was schitterend maar de grensovergang is me het meest bijgebleven.

Karlijn Travels // Karlijn
Nog nooit eerder heb ik zo’n golf van opwinding door het vliegtuig voelen gaan als toen we landden op het vliegveld van Paro in Bhutan, midden in de Himalaya. Alle passagiers wisten dat ze op een heel bijzondere plek terecht waren gekomen. Bhutan is uniek: het is een land dat haar eeuwenoude tradities hoog houdt, prachtige natuur heeft en waar de visie op het leven heel bijzonder is. De welvaart wordt er bijvoorbeeld afgemeten aan het Bruto Nationaal Geluk! Bhutan is ook een erg dure bestemming (de regering wil zo massatoerisme voorkomen), dus het was even sparen voordat we het land konden bezoeken. Als ik het stempel van Bhutan in mijn paspoort zie, ben ik opnieuw dankbaar dat ik deze indrukwekkende plek heb mogen ontdekken.

 Koffer Vol Dromen // Jitske
Deze stempel of eigenlijk sticker neemt een hele belangrijke plaats in in mijn paspoort en ook mijn leven. Dit is mijn visum om voor een periode van een jaar vrijwilligerswerk in Zuid Afrika te gaan doen. Vorig jaar september vertrok ik naar Ballito (Vlakbij Durban) om bij Kwa.Mama care centre vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik zou hier 6 tot 12 maanden blijven en gaan werken als pre-school manager. Helaas is dit anders gelopen omdat ik in oktober in het ziekenhuis belande met een darmvernauwing en ontsteking en hiermee mijn reis tot einde kwam. Zuid Afrika en met name Kwa.Mama hebben wel mijn hart gestolen en daarom heeft deze stempel een heel speciaal plekje bij mij. Het project draag ik nog steeds een enorm warm hart toe en ik heb daarom ook de mogelijkheid geschapen om anderen de kans te geven vrijwilligerswerk bij Kwa.Mama te gaan doen. Ik weet zeker dat ik ooit weer een voet op Zuid Afrikaanse bodem zal gaan zetten en hopelijk eindigt mijn reis dan niet in het ziekenhuis.

Reisjunk / van Lot Los // Charlotte
 Mijn 6 maanden lange trip door Centraal en Zuid Amerika heeft mij een grote collectie stempels opgeleverd. Mijn favoriete stempel is de stempel die ik kreeg op de grensovergang tussen Costa Rica en Panama. Niet omdat Panama zo'n fantastisch land is, maar om de herinneringen aan de overgang.
Reden één is omdat deze overgang zo ontzettend mooi is, je loopt over een lange brug - door niemandsland - op weg van Costa Rica naar Panama. Kippenvel!
Deze stempel is voor mij ook een voorbeeld van hoe sommige zaken werken in Centraal Amerika. Een douanier weigerde mijn entree en verzocht mij een onward ticket te kopen, zonder mocht ik het land niet in. Zijn collega reageerde hierop door mijn paspoort uit zijn handen te trekken, te zeggen dat hij niet zo moeilijk moest doen en vervolgens mijn paspoort te stempelen terwijl hij zijn collega recht in de ogen keek. Leuke collega!

TravelLin // Linda
Mijn favoriete stempel in mijn paspoort? Leuke vraag! Al bladerend zie ik weer hoe ik bof, zoveel mooie herinneringen gevangen in paspoortstempels.  Ik kies Tanzania. Dit was voor mij een hele bijzondere reis naar een prachtige bestemming. Vrij last minute werd ik uitgenodigd voor deze trip dus het regelen van het visum werd even spannend. Maar het is gelukt, ik mocht mee! Het werd een onvergetelijke safarireis. Denk aan wakker worden in een luxe safaritent en bij het openritsen in de verte de gnoe’s zien rennen. En de Afrikaanse zonsondergang…, die is onbeschrijfelijk indrukwekkend.

What About Her // Laura
Voor deze gelegenheid heb ik mijn oude paspoort uit de reiskast gehaald (hij staat onder een stolp, is dat zielig of passioneel?). Dit is het visum voor Indonesië in 2012. Waarom deze zo bijzonder is? Ik kende mijn vriend krap drie weken en toen vertrokken we samen naar Indonesië om zes weken te gaan backpacken. Het ticket werd een week van tevoren geboekt. The rest is history. Impulsief? Ja. Maar het gebeurde. Het was tevens een goede test. En het was de beste beslissing ooit. We leerden elkaar op reis kennen, deelden direct prachtige momenten (zoals voor het eerst een Orang Oetan in het wild zien), werden verliefder dan ooit en sindsdien delen we onze grootste passie samen: reizen. Een romantische stempel, en daarom mijn favoriet.

 Worldly Treasury // Nathalie
"Mijn favoriet is dit bestempelde visum voor Tanzania uit mijn vorige paspoort (met mijn favoriete dier, een giraf, in de linkerbovenhoek). Al zolang als ik mij kan herinneren wilde ik naar Afrika. Het échte Afrika waar je je onderdompelt in een compleet vreemde cultuur en de meest oogstrelende cultuur. In 2007 was het eindelijk zover. Ik ging naar Tanzania voor een rondreis. Twee weken lang vierden al mijn zintuigen een feestje. Het is nog steeds de meest indrukwekkendste reis die ik tot nu toe heb gemaakt en ik iedereen aanraad."
  
over een tijdje wil ik een deel III posten, ik zal tegen die tijd weer een mailen, maar reisbloggers 
mogen hun verhaal en foto van stempel altijd mailen naar: hi [at] thefourohseven [dot] com
SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig