Pages

7:30 AM

10 dingen die ik over de UK heb geleerd1. De huur is reteduur en de meeste mensen investeren al jong in een huisje. Veel zijn later van plan om hun huis in de stad verhuren en zelf buiten de stad wonen. De meeste Britten krijgen ook nog hulp van hun ouders bij aankoop van een huis. 

2. Voor een  land waar goede muziek vandaan komt hebben ze de slechte muzieksmaak die ik heb meegemaakt. Ik weet niet hoe snel ik moet wegzappen als de UK top 40 voorbijkomt.

3. Je kan erachter komen hoe iemand er financieel ervoor staat door middel van waar je je boodschappen doet. Als je je wekelijkse boodschappen bij Waitrose (hoogste klasse) haalt dan zit je goed gebakken. Doe je dat bij ICELAND (lager kan niet) dan woon je waarschijnlijk in een derderangswijk en krijg je uitkering.

4. Er zijn heel weinig echte Londeners - mensen die in de stad zelf geboren zijn - ik ken er maar vier. Vooral veel mensen in de media wereld zijn uit andere steden gekomen om hun geluk hier te beproeven.

5. Klagen over NHS (National Health Servic - ze bieden alle inwoners gezondheidszorg) kunnen ze als de beste ... tot ze iets hebben meegemaakt en afhankelijk worden van het systeem.

6. Hun obsessie met thee gaat ver: ga je op vakantie naar een ander land, zie je een leuk thee tentje waar ze meer dan 50 verschillende smaken thee serveren, bestelt de Brits alsnog de saaiste thee en vraagt er melk bij.

7. Regering en  gemeenteraad doen alles voor geld (dat ze verder niet investeren). 3000 council huizen slopen omdat Aziaten de grond willen kopen om in flats te investeren? Doen we! En denk maar niet dat de gewone mens er een kan huren. Een metro stop waar veel mensen heen moeten stiekem veranderen in zone 1 terwijl het zone 2 is? Katching! 

8. Het klinkt cliche, maar de Britten nemen hun queuing heel serieus en oh wee als je voorkruipt! Achteraan de rij aansluiten en netjes op je beurt wachten.

9. De tabloids. Oh jongens wat ze allemaal wel niet doen om met insider info te komen. Ik werkte aan
een event die een paar uur voor aanvang gecancelled moest worden en nationaal nieuws werd (van BBC tot Buzzfeed hadden het erover) en iedereen in ons team heeft geld aangeboden gekregen om een 'insider quote.'

10. Ze zullen het niet altijd toegeven, maar ze zijn hier geen grote liefhebbers van buitenlanders. Het is minder in een multiculturele stad als Londen, maar daarbuiten wordt het minder. Het is niet perse altijd racisme, maar meer de angst voor vreemde het onbekende. 
SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig