Pages

7:00 AM

Londen heeft nu ook een HEMA en andere dingen die moet weten als je naar Londen verhuist


sinds kort heeft Londen drie HEMA's. Dus je rode koekjes, wenkbrauwgel, bolognese chips en ontbijtkoek hoef je niet te missen. Er is ook een webshop. Whoop, whoop. Het is hier is hier Love HEMA en geen Really HEMA trouwens.

De meeste kamers hier hebben dus al een bed, kast en een tafeltje. Handig, want dat wil je niet. Voor bedlinnen enzo moet je bij Argos zijn. In elke wijk zit er wel eentje en ze hebben er een leuk systeem: je loopt naar binnen, checkt in de catalogus wat je wil hebben, schrijft het nummer op, geeft je bestelbon aan de kassamedewerker, rekent af en een paar minuten later geven ze het af.

En om je kamer meer eigen te maken moet je bij Tiger of HEMA zijn dus. Daar zou ik ook een paar keukenspullen halen want ik kan me voorstellen dat je je eigen wil hebben.

Ze doen bij de banken best moeilijk als je geen vaste baan/contract hebt. Maar schijnbaar kun je wel bij Llyods wel een rekening openen als je dat allemaal nog niet hebt.

Gumtree en Spareroom zijn de beste sites om een kamer te vinden. En let hier goed op: In zone drie zitten en 600 plus bills betalen? Niet doen - tenzij het een mansion is. Maar kamers van 600 in zone 1 die ook nog te mooi om waar te zijn zijn,  zijn dus scams. Dan hebben mensen een kamer in een van de chiquer wijken, vaak zijn ze niet in het land, maar voegen je toe op Skype en Facebook, stellen een contract op, geven je een copy van hun paspoort, dan vragen ze je om borg + een maand huur over te maken en dan sturen ze de sleutel wel via de post. Die sleutel krijg je nooit, de persoon is niet meer te vinden op Skype en Facebook en het geld ben je dus kwijt.

Het is hier dus duur, maar de musea zijn gratis. Ben je blut, ga dan niet zielig in je kamer zitten, maar bezoek een van die musea.

Yup, celebs lopen in het wild rond. Ik kreeg een keer een mailtje voor Londen tips en diegene vroeg het zich af.  Je spot ze in Soho, Hampstead en Belsize Park. 

Zorg dat je op de roltrappen aan de rechterkant staat! Als je dat niet doet dan ben je heel even de meest gehate persoon en verpest je iedereens dag. Rechts is staan, links is gaan. 

Ga shoppen in Oxford Street terwijl je nog in de honeymoon fase zit. Je komt er daarna nooit meer (want: te ver en toeristen). Je zult snel erachter komen dat er in je eigen buurt een high street zit met alle winkels.


SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig