Pages

11:04 AM

movies to see in September


4 september // Chef Carl Casper krijgt te maken met een social media catastrofe als hij Hij wordt ontslagen en  vertrekt naar Miami, zijn ex-vrouw moedigt hem aan om zijn oude droom achterna te gaan en een foodwagon te openen (open je zoiets?) hierbij krijgt hij hulp van zijn beste vriend en zoontje en samen vertrekken ze op een roadtrip naar LA en maken ze het een en ander mee. Ik vond het een feel good movie -

A Most Wanted Man van de amazing Anton Corbijn. Zijn twee vorige films , Control en the American, waren een kunstwerk en ik deze kan bijna niet teleurstellen. Het is trouwens ook een van de laatste films met Philip Seymour Hoffman. De film speelt zich af in Hamburg, waar en man die op de vlucht is terecht komt in de Islamitische gemeenschap van de stad. Hier zoekt de hij naar hulp en probeert hij het fortuin van zijn overleden vader te bemachtigen. Hij komt in contact met een jonge vrouwelijke advocate en een Britse privé-bankier. Ze worden ondertussen de hele tijd in de gaten gehouden door een Duitse spionneneenheid.

Dan een film waar ik meewerk (voor de Briste PR): Kreuzweg is voor mensen die van anders dan anders houden. De film heeft maar 14 scenes en is prachtig gefilmd. Als je bekend bent met Kruisweg moet het volgens nog beter zijn (ik was vooral weg van de beelden). In ieder geval: 14-jarige Maria is opgegroeid in een streng katholieke familie, maar ze is een ook puber die zich dingen gaat afvragen. 

11 september  // Clouds of Sils Maria deed het goed op Cannes (kan bijna niet anders als Juliette Binoche in je film zit). Actrice Maria zit al 20 jaar in het vak en ze wordt gevraagd om een onderscheiding in ontvangst te nemen namens de auteur en regisseur aan wie ze haar carrière te danken heeft. Maar zijn plotselinge dood gooit roet in het eten.

Een Nederlandse film: Het is zomer 1989, de muur wankelt en Europa wacht in spanning af wat de herfst zal brengen. Als de zestienjarige Nena wordt geconfronteerd met een zelfmoordpoging van haar invalide vader is ze tot op het bot gekwetst door zijn doodswens. Tegelijkertijd wordt ze voor het eerst van haar leven hevig verliefd op Carlo, de pitcher van het honkbalteam. Maar terwijl ze haar eigen levenslust ontdekt beseft Nena dat het bestaan voor haar vader Martin steeds uitzichtlozer wordt.

18 september // In What If ontmoeten Wallace (Daniel Radcliffe) en Chantry (Zoe Kazan) elkaar op een feest waar kleine stukken poëzie worden voorgelezen. Er heerst meteen een goede chemie tussen beiden. Tenminste als vrienden. Naarmate de tijd vordert trekken de twee steeds meer naar elkaar toe, en alles word besproken. Maar ... Chantry heeft een relatie. Natuurlijk gaat hij meer voor haar voelen, zal zij het ook toegeven? Een feel good en beetje anders dan anders rom com.

Mij lijkt het niks, maar voor de liefhebbers is er If I Stay, over de 17-jarig Mia (Chloë Moretz ) die in een coma raakt en een uittreding heeft nadat zij en haar familie betrokken zijn bij een tragisch auto-ongeluk. In de vierentwintig uur die volgen op het afschuwelijke auto-ongeluk, wordt Mia voor een onmogelijke keuze gesteld.

Dorsvloer Vol Confetti over Katelijne groeit op in een streng protestants boerengezin. Als enige meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks betrokken bij het werk op de boerderij en buitengesloten in de dagelijkse gesprekken. Hierdoor laat ze haar verbeelding de vrije loop door zich over te geven aan Bijbelse verhalen, roddels en zelfs sprookjes, hoewel ze die eigenlijk niet mag lezen. Tijdens de bruiloft van haar broer overdondert ze echter haar familie met literatuur, waarmee ze afscheid neemt van haar jeugd.

25 september // the Maze Runner moet de nieuwe young adult hit worden:Thomas ontwaakt op een dag in een lift, zonder enige kennis hoe hij daar terecht is gekomen. Hij kan zich niet meer herinneren wie hij was. Eenmaal buiten komt hij erachter dat hij in een afgesloten wereld terecht is gekomen met 60 andere jongens die proberen te ontsnappen uit een steeds veranderend labyrint.

De klassiekers (voor mij dan) van Carry Slee komen een voor een op het grote scherm. Nu is het de buurt aan Pijnstillers (toch wel mijn favoriete boek) Het verhaal gaat over Casper die alleen woont met zijn moeder. Hij heeft een passie voor muziek en speelt zoveel mogelijk piano. Zijn vader heeft hij nooit gekend, maar wanneer zijn moeder ernstig ziek wordt begint hij een zoektocht om hem te vinden...
SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig