Pages

10:47 AM

saved by the bloggers ... waarom werken met bloggers fijn is

Als PR werk ik veel met online pers en sinds een tijdje met bloggers. Heel leuk want:

Zie je iets doen
 Een cliënt was niet zo van bloggers (en heel de online media eigenlijk) toch overtuigde ik hem om een groep bloggers een kans te geven en dat heeft goed uitgepakt. Terwijl de journalisten meteen hun gratis drankje gingen halen en daarna een beetje zaten bij te kletsen waren de bloggers elk details aan het vastleggen. Dat zag de cliënt gelukkig ook. Het werd nog beter toen de fotograaf niet kwam opdagen en we vervolgens gered waren door bloggers die hun foto's mochten gebruiken als officiële media foto's. Dat zegt ook wat over de de kwaliteit want die foto's zaten gewoon in bijvoorbeeld the Guardian. Boom.

Social influencers
Bloggers delen alles op social media. Journalisten zijn er minder mee bezig en de vrouwenbladen doen misschien een tweet of Instagram. Maar bloggers kondigen al aan dat ze iets gaan doen, dat ze onderweg zijn, dat ze in de rij staan, wat ze zien, dat ze net bij dat en dat event waren, dat ze hebben genoten, dat ze een post aan het schrijven zijn en dat de post online staat. En dat op verschillende platforms. Plus hoeveel journalisten vs bloggers volg jij?

Laten zien dat ze ergens enthousiast over zijn
Bloggers zijn over het algemeen iets enthousiaster en geven het event een hart, terwijl je bij de journalisten nooit weet welke kant het opgaat. Ze halen hun drankje, lopen een rondje, observeren meer en gaan naar huis.

Sturen je een mail met de link van hun verslag
Hoe fijn is het als iemand iets over je project/merk plaats en dan ook nog de link mailt. Zoiets is belangrijk voor het coverage report die naar de cliënt wordt gestuurd en er gaat vaak veel tijd in zitten. Google Alert doet niet altijd wat ik wil en kleinere posts worden niet altijd gevonden. Scheelt me ook nog eens heel veel tijd. Er is een speciale plek in de hemel voor mensen die een persbericht posten en de link sturen.
SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig