Pages

5:41 PM

the 10 most visited countries in the world

de World Tourism Organisation heeft hun top 10 meest bezochte landen van 2014 samengesteld en Frankrijk is de meest bezochte of them all. Ik ben naar 5.5 geweest en ga ze even langs. 


1.Frankrijk – ik ben een paar keer naar Parijs geweest, maar ook naar het Dordogne gebied en het gebied rond Metz (van de quiche) en Thionville. Er staat verder niet echt een stad waar ik per se heen moet. 

2. USA – in 2002 bracht ik 2,5 maand door bij familie in Amerika en het was een groot avontuur. Als mensen dan vragen waar ik was dan moet ik zeggen dat in misschien de twee saaiste/onbekendste staten ben geweest, namelijk Iowa en Nebraska en het telt bijna niet. Ik zou nog graag New Orleans (nummer 1), San Francisco,  Austin en Seattle willen bezoeken. Natuurlijk ook  New York en LA, maar die staan bij mij lager op de lijst. 

3. Spanje – iedereen om mij heen is volgens mij naar Spanje geweest. Ik had een vlucht naar Barcelona geboekt, maar miste mijn vlucht. Daar wil ik dus nog heen, maar eigenlijk trekt buurland Portugal me meer. 
 

4. China – zat ik 8 uur voor een layover ... het waren zeer inspirerende uren en ik schreef er hier en hier over.  De bedoeling was om een tijdelijk visum te halen en naar Guangzou te gaan, maar niemand begreep ons en we mochten niet naar buiten.  Ik weet niet of het telt (daarom de 0.5), maar op de terugweg kwamen we wel buiten en heb ik officieel wel op Chinees grond gelopen.  Ik zou best terug willen voor een wandeling op de Chinese muur of om met panda’s te knuffelen. 

5. Italië – nog zo een vakantieland waar iedereen heen is geweest met ouders of met school naar Rome ... ik heb geen van beide gedaan. Ik zou wel met de auto een tour willen doen langs het wijngebied of pasta tour. Of daar een WWOOF experience a la Ruurdje deed. 


6.Turkije – al sinds ik me kan herinneren wou ik naar Istanboel (een Bosnische zangeres waar ik als kind fan van was had een videoclip waar ze door de stad liep) en een paar jaar terug ging ik er uiteindelijk heen en het viel zeker niet tegen. Ik zou het zelfs nog een keer willen bezoeken. Voor de rest is er niet echt iets in het land wat me trekt.

7.Duitsland – was me zo goed bevallen dat ik ere en paar jaar heb gewoond en gewerkt. Ik ben onder andere in Trier, Aken, Duisburg,  Nürnberg, München, Stuttgart, Hamburg en Bremen geweest. Een bezoek aan Berlijn staat nog op de planning. 

8. UK – voor ik hier verhuisde ben ik een stuk of 7/8 keer naar Londen geweest, ik had het geluk dat ik verblijf had en kon vliegen op dagen dat het goedkoper was. Verder heb ik Brighton, Birmingham, Dover, Glasgow, Dundee en Edinburgh geweest. Nog genoeg te doen dus.

9.Rusland – volgens mij is het een beetje ‘taboe’ om naar Rusland te willen, maar ik wil heel graag nog Moskou en St. Petersburg. Toen ik op uitwisseling in Finland was had ik de kans om er voor redelijk goedkoop heen te gaan, maar ik moest sparen voor Cannes Festival. Spijt? Een beetje ....

10.Thailand – full moon feesten, ritjes op de olifant en  ping pong zijn niet aan mij besteedt, maar ik zou best naar het land willen voor een jungle tocht. 

welke landen kan jij afstrepen? 
SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig