Pages

6:05 PM

the month in movies


WHAT A MOVIE

Boyhood is (samen met Under the Skin) mijn favoriete film van dit jaar.  heel bijzonder project want het was een project waar de cast en crew 12 jaar lang heeft gefilmd en je volgt het leven van Mason en de film volgt hem vanaf zijn kindertijd tot aan volwassenheid. Ook fijn om een gewone (zonder teveel actie/CGI/tieten/sixpacks) film te zien. Hij is nu in de Nederlandse bioscopen te zien.

Guardians of the Galaxy is de nieuwe van Marvel die verfilmd is en Tea approves. In een galaxy far far away komt Peter Quill in het bezit van een bol waar bad boy Ronan zijn zinnen op heeft gezet en het heelal wil vernietigen. Samen met een groepje vreemde wezend (onder andere een wasbeer, een boom) moet Peter Quill het heelal beschermen. Er zit humor in en een goede soundtrack, dus van mij kon hij niet meer stuk. Twee minpuntje: ik dat er iets teveel onnodige 'slechteriken' waren en de intro - zo onMarvel. Hij draait vanaf 14 augustus in de bioscopen.

Palo Alto is gemaakt door de het nichtje van Sofia Coppola (of de kleindochter van Francis Ford - net van welke generatie je bent) en is gebaseerd op een met korte verhalen van James Franco. Je volgt het wel en wee van een aantal tieners die in Palo Alto wonen. De film heeft een hele herkenbare sfeer en de personages worden apart in beeld gebracht en als kijken mag je , soort van, zelf besluiten hoe je hun verhaal ervaart.

WORTH A WATCH

Ik vond de trailer voor The Pretty One wel wat en de film leek me dan ook hilarisch, hij was minder grappig dan verwacht, maar nog steeds is the Pretty One een kijkje waard. Hij gaat over een tweeling: Audrey (the pretty one) en Laurel (de awkward one) Na een ongeluk, waarbij Audrey overlijdt, wordt Laurel - per ongeluk -  voor Audrey aangezien en ze besluit om als Audrey voor te zien. Maar ze komt er al snel achter dat het niet erg is om Laurel te zijn.
 
Austenland is een zondagmiddag film voor als het regent/een guilty pleasue. De film gaat over Jane, een jonge vrouw die geobsedeerd is door Mr. Darcy en geen genoegen neemt met iemand minder. En dit is natuurlijk niet goed voor haar haar liefdesleven (want hallo ... Mr Darcy) Ze besluit al haar spaargeld uit te geven aan een reis naar een Engelse plaats waar zich voor een weekje in de wereld van Jane Austen waant. De vraag is natuurlijk of ze haar Mr. Darcy gaat vinden?

wat hebben jullie afgelopen tijd gezien?
SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig