Pages

7:00 AM

zes travel nieuwtjes

Soms wil je over reis related nieuwtjes bloggen, maar lukt het niet om er een hele blog aan te wijden. Daarom een blogje met random dingen die afgelopen tijd de ronde hebben gedaan.

1. Parijs wil niet meer dat je een slotje achterlaat op Pont des Arts (en de bruggen eromheen) Sinds 2008 is het een hype om een liefdesslotje op de brug achter te laten, maar de mensen achter No Love Locks zeggen dat het schade aanricht aan de bruggen, de pollutie vergroot en de Seine vervuilt. Hun alternatief is om een selfie up te loaden en hashtag #LoveWithoutLocks te gebruiken.

2. Er komt wi-fi in de Londonse dubbeldekkers. Het wordt - as we speak - getest op lijn 12 en RV1en als het goed verloopt hoef je straks niet naar het grauw Londen te kijken, maar kan je op social media melden dat je in een dubbeldekker zit.

3. Over Londen en bussen gesproken, sinds begin juli kun je niet meer een kaartje in de bus kopen. Je moet dus een Oyster met tegoed hebben om een ritje te kunnen maken (of een Britse contactless kaart.

4. Mocht je binnenkort naar Turkije gaan dan is het handig om te weten dat je vanaf november het visum alleen online kunt kopen. De kosten bedragen 15 euro en de e-visum wordt naar je mail opgestuurd.

5. Nog een visum nieuwtje: om een reisje naar Mongoliƫ aantrekkelijker te maken heb je (in ieder geval tot eind 2015) geen visum meer nodig.
6.Ondertussen worden ze bij Amerikaanse vliegvelden steeds strenger ... mensen met lege mobiele/tablet en laptops mogen het land dus niet meer in want ze zijn nu bang dat deze apparaten ingezet zullen worden als explosief. Als je laptop/mobiel/tablet bij de douane niet aan kan dan mag jij het land niet in.

SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig