Pages

7:40 AM

dingen die ik de jeugd van tegenwoordig wil meegeven


Je hoeft niet al je privacy op het wereld wijd web te zetten. Er mogen best een paar dingen privé blijven. En voel je ook niet aangesproken om een perfecte social media leven te hebben. 

Eerlijk? Bijna niemand weet wat ze eigenlijk aan het doen zijn in het leven. En dat is ok.Bluf je erdoorheen.

Sommige vrienden zullen het makkelijker in het leven hebben en bij anderen zal het minder gaan. Blijf voor beide soort een goede vriend en wees er voor zowel de schouderklopjes als de schouder om op te huilen.

Leer voor jezelf opkomen. 

Iedereen is veel te druk met zijn eigen dingen om op te merken dat jouw wenkbrauw een mini afwijking heeft. In de woorden van Elsa: LET IT GO.

Die twee tandarts bezoekjes per jaar? Hou je eraan. 

Weetje nog gemene Suzanne uit de eerste die over alles en iedereen een oordeel had? … Suzannes zullen er altijd blijven, dus wen er maar aan. Maar wordt er zelf geen. 

Een diploma alleen staat niet garant voor een carrière he en maakt niet uit wat ze zeggen je kunt niet alles wat je wilt. Je zult je door alles moeten vechten en jezelf bewijzen in de echte wereld. 

Bel je oma af en toe of ga langs. Geef je moeder een onverwachtse knuffel.  Het klinkt eng en ver weg, maar ze zullen er niet altijd zijn. 

Wees lief voor jezelf. 

Jullie zijn besties sinds groep vijf, maar je blijft niet altijd beste vrienden met Roos, Sofie en Anna.  Jullie gaan ergens anders wonen,  leren nieuwe mensen kennen, worden minder actief in groeps appjes,  ontwikkelen nieuwe interesses en spreekt nog maar een keer per jaar af. En dat is ok.

 Probeer gewoon dingen en wees niet bang om te falen. De ene keer krijg je er iets uit en de andere leer je een (hopelijk) wijze les die je mee kunt nemen.

Vertel geheimen van vriendinnen niet door. Dus ook dat Geertje nog steeds met haar knuffel slaapt. 

Leer met tegenslagen omgaan. 

wat jullie?
SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig