Pages

10:18 AM

Less Awesome Things I Did In London That You Shouldn't Do

Ik krijg regelmatig een mailtje van een lezeres (of iemand die random op de blog is gekomen) dat ze naar Londen komen en wat ik nou echt echt eeeeecht aanraad. Die lijst heel lang en geef nu Londen advies per type persoon. Er zijn echter een paar dingen die ik eigenlijk niemand aanraad, ik doe het niet snel, maar ik er zijn een paar dingen die ik minder vind en waar je eigenlijk je tijd niet aan zou moeten besteden.

Over the London Eye schreef ik al een uitgebreide post. 20 pond voor een ritje van 30 minuten is het niet waard: Londen heeft geen skyline en de meest toeristische attractie is House of Parliament/Big Ben). Twee keer een kans gegeven en beide keren was ik blij dat ik niet heb hoeven betalen. 

Op zich is er niks mis met het eten van restaurantketens Strada, Gourmet Burger Kitchen en Giraffe, maar voor dezelfde prijs kun je bij andere plekken veel lekkerder eten. Als je van eten houdt is het bijna zonde om hier je geld uit te geven.

Soms hoor ik van mensen dat ze musea suf en saai vinden, dat snapte ik nooit ... tot ik een keer naar het V&A Museum ging. Wat een dooie boel is het daar! Het heeft een antiekwinkel geur,is niet logisch ingedeeld en er is gewoon niks boeiends. Ja, heel af en toe is er een tijdelijke tentoonstelling waar ze het mee goed proberen te maken. Veel interessanter zijn British Museum, Science Museum of Natural History Museum.

Wisseling van de Wacht is toch wel de nummer een tijdsverspilling. Er gebeurt niks. Ok ... ze hebben EEN keer Game of Thrones intro gespeeld, maar voor de rest ... Ik ben een keer verplicht met iemand weggeweest en kan nu echt zeggen dat het niks is.


 Hummingbird Bakery vond ik een tijdje leuk om mee bezoek uit Nederland mee naartoe te nemen (want cupcakes) . Toch moet ik erop terugkomen: ze zijn droog en de service is elke keer weer sloom en chagrijnig (iemand kan een keer een slechte dag hebben, maar dit was elke keer op twee locaties waar ik kwam). Plus Carrot Cake van GAIL’s is to die for. En de brownies van Kahlia zijn zo goed dat ik geen andere wil proberen.

Borough Market is gewoon te druk geworden, in weekenden kun je bijna niet door de menigte komen omdat elke reisgids de markt aanraadt en iedereen erheen stormt om voor de nodige foto’s ... ik zie er bijna niemand eten en dat terwijl er echt goede standjes staan. Maar nu het kouder en reganachtiger weer wordt is het juist aantrekkelijker om de overdekte markt te bezoeken. Hmhhmmh. 

 Leon heeft een geweldig interieur, strak logo, hoog schattigheidsgehalte en beloven gezond eten. Maar sinds kort is er iets verandert en zijn de dressings en sauzen iets te machtig. Ik ben niet de enige want mijn collega’s gaan er tijdens de lunch minder vaak heen.  Een alternatief voor salades: Vital Ingredients, Pure en Chop’d.
SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig