Pages

7:30 AM

the rise of the blogger programmes

 
Vandaag een blogje voor de bloggers ... Als je cijfers goed zijn en je hebt een 'following' kun je voor het echte werk terecht bij een van de grote bedrijven zoals Adfactor, Blogmij of Blogtoday.  Maar voor het echt zover is kun je je geluk beproeven bij een van de blogger programmes (ik noem het maar even zo) die nu als paddenstoelen uit de grond lijken te schieten.

Voor zover ik weet is er bij geen een exclusiviteit en kun je je dus overal voor aanmelden (ze hebben toch allemaal eigen klanten en dus andere opdrachten) Een overzicht van programmes die bekend zijn bij mij (aanvullen mag).

Bij Blogsociety kun je (in de toekomst) betaald krijgen voor gesponsorde blogs. Ik heb tot heden alleen deze voorbij zien komen. Maar zie het linken op de site als een soort manier om lezers buiten je kring om te trekken/bereik groter maken. Ik weet niet of alleen medebloggers hier kijken, maar ik vind vooral de verschillende categorieën interessant. Blogsociety heeft een link met de Telegraaf en je blogpost(link) kan op de zijbalk van Telegraaf en Telegraaf Reiskrant komen en je de nodige nieuwe bezoekers brengen.

Blogads (onderdeel van Adfactor) is een pay-per-post netwerk. Hier kunnen bloggers content schrijven voor adverteerders die interessant is voor hen en de lezers. Blogads kiest vervolgens de beste kanalen zodat de boodschap het juiste publiek bereikt. 

Bloggers Network is bloggers platform sinds kort live begonnen en het is de klassieke bedrijven en bloggers samenbrengen voor mooie content. Mocht een van de opdrachten je aanspreken dan kun je pitchen en wordt je misschien de gelukkige die het mag reviewen. Daarnaast moet het ook een online ontmoetingsplek met medebloggers worden.

Bovenstaande moet je niet verwarren met Bloggers Netwerk. Ze zijn nog niet live, maar je kunt je wel al aanmelden en het werkt in principe hetzelfde: er komt een opdracht, bloggers kunnen pitchen, uit alle aanmeldingen kiezen ze de geschikte bloggers en leggen deze voor aan de opdrachtgever. Wat Bloggers Netwerk anders maakt is dat er een communicatiebureau achter ziet die gespecialiseerd is in content.

Bloggermedia begon als Facebook groep en inmiddels zijn ze bezig om een soort blogger programme op te zetten (al staat er in de bio dat het een PR Agency is?). De afgelopen tijd zijn ze op social media vooral bezig geweest om volgers te verzamelen en hier en daar een paar pitch mogelijkheden.We gaan het zien in september, wanneer de site online is.

the Bloggers Editors is een nieuw concept en komt van Kirsten Jassies die achter Blogtoday zit (girl knows what she is doing). Ik quote: ''Het is dus een soort redactiebureau, met bloggers als redacteuren en merken als opdrachtgevers. Het gaat om content op de kanalen van de merken, niet op je eigen blog. Het gaat dus om 'redactionele' en relevante content, in opdracht van een merk te schrijven voor hun site/blog/social kanaal of magazine. Bloggers weten als geen ander hoe ze leuke, engagende content kunnen creëren, dat kunnen merken niet zo goed zelf!''

Travel Writers Manifest is voor bloggers en reisjournalisten en ze beloven die schrijvers samen te brengen met organisaties. Behalve dat het zich op travel richt doen ze ook aan een keurmerk en een lidmaatschap bijdrage van 59 euro.

Ik heb me uit nieuwsgierigheid bij een paar aangemeld (ik ben natuurlijk ook veel te bang om iets tofs te missen, maar tot nu toe een keer een pitch gedaan) Ik ben nu wel benieuwd: staan jullie ergens ingeschreven? Gaan jullie voor alles? Wordt jullie blog een grote catalogus? Of vinden jullie het allemaal best?

SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig