Pages

11:37 PM

Road Trip Etiquette *

Zijn jullie al bezig met jullie zomerplannen? Gaat iemand misschien road trippen door Europa? Random ergens heen rijden en kijken wat ons continent heeft te bidden? Ik zet wat tips bij elkaar. Deze etiquette is ook handig als je naar de andere kant van Europa moet reizen voor een festival of camping of hotel of whatever.

Vind je juiste persoon / personen die op dezelfde lijn zitten en met wie je het goed kan vinden. Maak ook afspraken: hoelang gaan jullie? Wat voor soort vakantie wordt het? Campings of hostels? Of couchsurfing? Maakt iedereen een bedrag over op een rekening en wordt diegene omgedoopt tot penningmeester?


Het is belangrijk om je aan de verkeersregels te houden. Boetes zijn niet ok.

Zoiets kan gebeuren. Het is dus handig om te weten wat je moet doen als zoiets gebeurt. Je vader zal waarschijnlijk alles een stuk of 10 keer alles uitleggen van tevoren, dus opletten.

Zorg dat de auto in goede conditie is, mocht je nog iets nodig hebben dan kun je bijvoorbeeld  in deze shop kijken. En zorg ook dat de olie verwisseld is (dit is iets wat mijn vader zou zeggen en omdat vaders meestal gelijk hebben zeg ik het ook maar). En hij zal er ook voor zorgen dat je de juiste documenten meeneemt.

Wees verder niet bang om off road te gaan want dit soort hidden gems wil je natuurlijk niet missen.

fast food en (vooral) ijsstops mogen altijd (toch?)

Zorg voor een koelbox in de auto,  ze zijn handig om eten, snack en water fris te houden. Pak verder licht en neem alleen de basic dingen mee. Je wil echt niet die ene persoon zijn met een XXL koffer aankomt.

gooi ook een zak van deze in de achterbak. Ze komen van pas.

anti verveling tips voor als je in zo eentje terecht komt zijn ook goed. Denk aan oude klassiekers als Ik Zie, Ik Zie Wat Jij Niet Ziet en de Kleur Is enzo. Zorg ook voor een goede soundtrack. Maak old skool een mix CD met meezing nummers, maar ook met on the road classics.

gezellig is anders, maar dit is OK. Vooral als een van de passagiers een ochtendhumeur heeft.
Niet plannen kan leiden tot de raarste slaap plekken. Zo maakte ik een keer een 'kamp' in een uitkijktoren. Geen idee of het 100% legaal is, dus misschien de regels van het land waar je naartoe gaat doornemen.

Stel je gaat een dagje naar de grote stad. Dan is het OK om een foto te maken van de parkeerplek. Zoek uit waar een parkeerplaats buiten het centrum is (wel eentje met een shuttle bus of metro of tram station) dit scheelt je heel erg in de kosten.

Ga voor old skool en neem ouderwets een kaart in plaats van op je telefoon of de TomTom. Niet teveel plannen is misschien ook leuk voor de ervaring - ik heb geleerd dat plannen 9 van de 10 keer veranderen. Doe een beetje research en ervaar zelf de rest. Zo een kaart kun je bij ANWB halen.


zelfs als je een TomTom hebt is het niet een heel slecht idee om ook een kaart bij de hand te hebben.

Zorg ook voor voldoende pauzes waar iedereen even de benen kan strekken, roken en naar de wc kan.
Dit is niet netjes, zorg er dus voor dat er iemand verantwoordelijk is voor de vuil.

maar vooral genieten voor het allemaal voorbij is. 

  * deze post bevat een gesponsorde link dat verder hier niet veel mee te maken heeft.
SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig