Pages

1:56 PM

top 10 party bestemmingen


Nederlanders houden wel van een feestje, of beter gezegd: een hele vakantie vol feestjes. Partyvakanties zijn elke zomer weer een hot item. Nu de vroegboekkortingen volop worden aangeboden, dwalen de gedachten van menig Nederlander af naar een warme bestemming met een zomerse cocktail en goede muziek op de achtergrond. Maar welke vroegboekkorting geeft nu eigenlijk echt waar voor je geld? Hotels.com onderzocht de top 10 Europese partybestemmingen, gebaseerd op Nederlandse zoekgegevens in mei 2015.
 Ultieme feestgarantie vind je op veel Europese bestemmingen, maar vooralsnog tipt geen enkele plaats aan het Spaanse partyeiland Ibiza. Nederlandse feestgangers toonden het meeste interesse in deze stijlvolle bestemming met hippe tenten en luxe feesten. Ook Albufeira, de zonnige badplaats aan de Portugese kust, blijkt in trek. Budapest, de Hongaarse hoofdstad die elke zomer op haar kop wordt gezet door de 370.000 bezoekers van het 7-daagse festival Sziget, staat op de derde plek.

Feesten tot de vroege uurtjes kan het beste in Spanje. Naast Ibiza heeft het Europese schiereiland met Mallorca, Lloret de Mar en Salou maar liefst vier plaatsen in de top 10 weten te bemachtigen. Nederlanders maken daar dankbaar gebruik van de korte siƫsta voordat zij de feestvreugde weer hervatten. Ook andere bestemmingen rondom de Middellandse zee, zoals Kos (Griekenland), Alanya (Turkije) en Marmaris (Turkije) blijken favoriet.

Opvallend is dat Renesse met de negende plaats de populairste Nederlandse partybestemming is. De kampeerterreinen van Renesse worden elke zomer overspoeld met feestende jongeren. En dan is het wel zo handig dat iedereen Nederlands praat en het dichtbij huis is.

Top 10 partybestemmingen, gebaseerd op Nederlandse zoekgegevens tussen 1 mei 2015 en 20 mei 2015
1. Ibiza, Spanje
2. Albufeira, Portugal
3. Budapest, Hongarije
4. Kos, Griekenland
5. Alanya, Turkije
6. Mallorca, Spanje
7. Lloret de Mar, Spanje
8. Marmaris, Turkije
9. Renesse, Nederland
10. Salou, Spanje

De vraag is natuurlijk hoeveel van deze jij bestemming jij al hebt bezocht (way back in the day)? 
SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig