Pages

11:52 PM

Wat je niet moet vergeten als je in een hostel blijft van de zomerGa je Interrailen door Europa of backpacken door Azië deze zomer? Dan is er een grote kans dat je in hostels blijft slapen. Dit vraagt om een andere manier van inpakken dan bijvoorbeeld voor een stedentrip. Ik heb een checklist gemaakt van de dingen die je echt niet moet vergeten. Lees dit lijst voor de gouden tips!

1.     Hangslot

Vaak geven hostels je een persoonlijke kluisje om je spullen in te doen, je hele tas of alleen de belangrijkste dingen, maar regelmatig geven ze je geen slot om de kluisje dicht te doen. Soms kan je wel een slot van het hostel huren, maar het is goedkoper en makkelijker om je eigen slot mee te nemen. Een hangslot heb je al vanaf 2 euro, daar ga je toch geen risico voor lopen.

2.     Adapter

Tegenwoordig is het moeilijk om op reis te gaan zonder adapters, zeker als je naar een land gaat waar ze andere stopcontacten kennen. Vergeet deze zeker niet mee te nemen!


3.     Slippers

Teenslippers zijn voor mij een must in de zomer. Ze zijn handig nemen niet veel ruimte in beslag en ze kunnen onder elke outfit. Onmisbaar zijn deze rubberen teenslippers die je gewoon kan dragen tijdens een dagje winkelen en ook nog een van pas komen in hostels. Hostels kunnen per slot van rekening niet na iedere persoon de badkamer schoon kan maken, dus is het toch handig om ze mee te hebben voor de zekerheid. 


4.     Oog masker

Als je een lichte slaper bent vergeet niet een masker mee te nemen voor je ogen voor als mensen de lamp aan doen of het licht in de vroege ochtend.


5.     Oordopjes

De kans is groot dat je hostel in het centrum ligt, dus kan je verwachten dat het wat lawaaierig zal zijn. Soms is het een tram die s ’nachts op straat langs je hostel rijdt of een kamergenoot die niet deze blog heeft gelezen en door zijn plastic tassen zit te zoeken midden in de nacht. Als je alle geluiden uit wil blokkeren, neem dan speciale oordopjes voor het slapen mee.


6.     Handdoek

Het gebruik van een handdoek wordt vaak niet in de prijs van een hostel berekend. Als je wat geld wil besparen neem je eigen mee. Ik gebruik een die snel droogt, je vindt ze ondere andere hier.


7.     Iets van thuis

Dit kan handig zijn als je gezellig aan het kletsen bent met die leuke jongen uit Spanje…of als je gewoon vrienden wil maken.


Hoe in te pakken voor een Hostel?

Weinig mee nemen ... geloof me ... je zal me dankbaar zijn!
SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig