Pages

12:16 AM

Travel Saver Calender van Momondo


Ben je een stedentrip aan het plannen? Check dan de tabel die reis zoekmachine momondo heeft samengesteld en kijk welke bestemming wanneer het goedkoopste is.

Volgens het onderzoek naar vlucht + hotel toont aan hoe de prijs voor een stedentrip gedurende het jaar varieert. Januari is de beste maand voor een stedentrip, terwijl april en juli de duurste maanden zijn, niet zo heel verrassend eigenlijk.

Na het analyseren van de hotel- en vluchtprijzen van negen populaire stadsbestemmingen, raadt momondo reizigers aan om eerst te kijken wanneer wat het goedkoopste moment is om een bepaalde bestemming te bezoeken 

Momondo heeft  de goedkoopste beschikbare kamer tarieven van de meest geboekte hotels in negen steden wereldwijd bestudeerd en deze voor elke maand van het jaar vergeleken met de goedkoopste retourvluchten vanaf Amsterdam. Voor acht van de negen bestemmingen toonde de analyse aan dat deze gecombineerde prijs het laagst is in de maand januari. Alleen een bezoekje aan Moskou is goedkoper in maart, die moeten weer #SpecialSnowflakes uithangen. 

Juli is het duurst
Juli was de duurste maand om New York, Barcelona, Parijs, Kopenhagen en Londen te bezoeken. Voor Berlijn zijn juli, mei, augustus en september het duurst. En voor Rome is dat weer april, zou dat zijn omdat bijna alle eindklassen een excursie naar de Italiaanse hoofdstad hebben? Iedereen die geld wil besparen door naar goedkopere stedentrips zoals Lissabon te gaan moet de stad in augustus vermijden. Even een handig overzicht.


Goedkoopste maand voor vluchten en hotels
Duurste maand voor vluchten en hotels
New York
Januari
Juli
Parijs
Januari
Juli
Barcelona
Januari
Juli
Rome
Januari
April
Berlijn
Januari
April/mei/augustus/september
Lissabon
Januari
Augustus
Kopenhagen
Januari
Juli
Moskou
Maart
September
Londen
Januari
Maart/juli

Beste zomerbestemmingen
Als je bent gebonden aan de schoolvakanties in juli en augustus, raadt momondo je aan om New York, Barcelona, Kopenhagen en Londen toch vermijden en naar een goedkoper alternatief te zoeken. Je kunt ze altijd bewaren voor een tripje in het najaar of januari.

Volgens de woordvoerder van momondo: "Net als zoveel andere dingen in het leven draait het bij reizen allemaal om timing. De lente is typisch een hoogseizoen voor stedentrips en daarom ook het duurste moment om te gaan. De prijzen worden hoog gehouden door de hoge vraag vanwege het aangename lenteweer. In sommige steden is het in de zomer gewoon te warm om rond te wandelen en misschien een beetje te fris naarmate de herfst nadert. Aan de andere kant krijgen de reizigers die bereid zijn de kou te trotseren veel meer waarde voor hun geld door in januari te reizen.

De bovenstaande negen steden zijn trouwens allemaal opgenomen in de gratis stedengids van momondo, momondo places. Deze stedengids voor iPhone en iPad biedt een extra bonus; de kans om te reizen als een local en alle verborgen juweeltjes te ontdekken in een enkele van de belangrijkste en meest populaire wereldsteden.

SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig