Pages

10:45 PM

de perfecte home cinema-ervaring creëren ...


Als je de leeftijd hebt bereikt, waarop het vooruitzicht van het delen van een bioscoopzaal vol met tieners om je bioscoopfilm te bekijken je de rillingen geeft, dan kan het idee van het creëren van je eigen allernieuwste
  set-up in je woonkamer als muziek in de oren klinken.
Hoewel de technologie uiteraard een rol speelt bij het creëren van de perfecte filmervaring, is het aandacht besteden aan andere kleine details die het verschil maken wanneer je probeert om Hollywood in huis te halen.
De technologie
Het spreekt voor zich dat noch een gewone TV voldoende zal zijn en laten we eerlijk zijn noch een standaard een DVD-speler. Wat je nodig hebt is iets enorms en iets wat luid is of als je geld overhebt en een grote witte muur, waarom niet een projector.
Over surround geluid valt niet te onderhandelen; zodra je je systeem hebt gekocht moet je de twintig luidsprekers overal in je woonkamer neerzetten om je de indruk te geven dat je bent omgeven door GELUID. En natuurlijk moet je bank tegenover het scherm staan, maar als je wilt doen alsof je te laat binnen bent voor de film, kun je jezelf altijd straffen door ergens in een onmenselijk hoekje te gaan zitten.
De snacks
Voor de ultieme bioscoopervaring moet je eigenlijk de dop van een fles cola eraf laten en het voor een paar dagen op kamertemperatuur te bewaren en een zak popcorn open te laten om die uitgedroogde textuur te krijgen. Als dat niet realistisch genoeg is kun je ook altijd nog een uitgekauwde kauwgom op de armleuning van je favoriete bank plakken.
De extra's
Natuurlijk moet je de lichten dimmen voordat de voorstelling begint. Als je een dimmer hebt in je woonkamer voel je dan vrij om het licht geleidelijk uit te laten gaan, terwijl je het geluid op de TV met de afstandsbediening opvoert. Als je in je stoel zit, probeer dan te ritselen met je snoepverpakkingen en te kuchen als  iemand de kamer uitgaan voor een bezoek aan het toilet.
En dan? Dan moet er nog besloten worden wat je in godsnaam gaat kijken ...
Wat zijn jullie favoriete films van de afgelopen tijd?
SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig