Pages

10:48 PM

Een blogje met (veiligheids) tips voor vrouwelijke solo reizigersGa je alleen op reis dit jaar - dat schijnt helemaal hot te zijn in 2016 dan heb ik nog een paar tips voor je. Sommige zijn vanzelfsprekender dan de andere, maar een kleine herinnering is nooit slecht.
Reis licht
Dit is de beste van alle van tips als je alleen reist. De kans is groot dat je al je bagage zelf zult moeten sjouwen. Pak niet zoveel in dat je het niet meer kunt dragen. Dit maakt het makkelijker voor jou om alleen rond te reizen. Sommige mannen kunnen een worstelende vrouw zien als een gemakkelijk doelwit. Terwijl je rommelt met al je tassen, kan er iemand komen die je zakken rolt of aanbiedt om te helpen en vandoor gaat met je tassen. Pak alleen in wat je zelf kunt dragen. Neem alleen mee wat essentieel is. Het hangt er allemaal van af hoelang je weg zult zijn. Maar tenzij je een bezoek brengt aan een klein stadje in het midden van Mali, zul je waarschijnlijk een heleboel dingen op de bestemming zelf kunnen vinden. Hoe je precies lichter reist, lees je hier.
Controleer de omgeving
Laat je gedachten niet afdwalen als je in een vreemde stad, weet waar je bent, weet wat er om je heen gebeurt en blijf weg van gebieden die er verdacht uitzien. Als je van plan bent om te gaan zitten en lezen of gebruik te maken van je computer, raak dan niet zo verstrikt in wat je doet, dat je alles om je heen vergeet. Zorg ervoor dat je af en toe op kijkt en werp een blik om je heen. Hoe alerter je bent, hoe groter de kans is dat je jezelf veilig houdt.
Vertrouw op je onderbuikgevoel
Het is niet de moeite waard om 20 euro te besparen als je probeert om mee te rijden met iemand die er niet betrouwbaar uitziet. Je onderbuikgevoel zal je altijd vertellen als er iets niet goed is: als iemand je alleen benadert in plaats van met vrienden of namens een bedrijf als je het logo of ID niet kunt zien of als ze net een beetje te veel lachen. Vertrouw hierop. Wees niet bang om weg te lopen, onbeleefd te zijn of de plaats te verlaten als je je ongemakkelijk voelt. 
Een nep trouwring dragen
Zou iemand dit eigenlijk nog doen? Of zouden ze in Verwegistan inmiddels achter het geheim van getrouwde vrouwen die alleen reizen zijn gekomen. Maar als het je een beter gevoel geeft, probeer het dan maar het kan zomaar zijn dat de meeste mannen die onaangenaam genoeg zijn om je te versieren niet zullen worden ontmoedigd door een trouwring. Als iemand je lastig valt, is het een veel beter om dat gebied te verlaten.
Let op wat je drinkt
Ik bedoel dit op twee zeer verschillende manieren. Eén, kijk hoeveel je drinkt. Het is gemakkelijk tijdens een tussenstop of een vertraagde vlucht om in een van de vele luchthavenbars te gaan zitten en de tijd te doden met een heerlijk drankje dat je zenuwen zal kalmeren. Laat het drinken dus niet uit de hand lopen. Als je aangeschoten bent, zal je aandacht voor de dingen om je heen verdwijnen en kun je beslissingen nemen die je niet zou nemen als je nuchter bent. Of je nu je eigen flesje water hebt of een drankje neemt in een van de restaurants, je drankje moet te alle tijde in je eigen bezit zijn. Er zijn veel middelen die in je drankje kunnen worden gedaan, dus houd het vast in je hand of doe het in je tas.
De supermarkt
Tenzij je alleen in je hostel wil zitten en huilen terwijl je de nieuwe van Adele luistert, zul je wat geld moeten besteden. Bij sommige dingen heb je zelf in de hand  hoeveel geld je besteedt. Eten is een van deze. Ik stel voor dat je op zoek gaat naar de dichtstbijzijnde supermarkt en vertrouwd raakt met tortellinie (want ... goedkoop, heerlijk en boordevol eiwitten) en besteed je geld aan wat je omgeving je te bieden heeft: een pretzel in Berlijn, een croissant in Parijs, pasta in Rome, tapas in Barcelona, ​​etc.
Begrijp de culturele normen
Lees meer over je aanstaande bestemming, e-mail lokale expats en lees blogs van de lokale bevolking of expats; achterhaal de geopolitiek en de religies wat je zal voorbereiden op je reizen zodat je je gedrag kunt aanpassen.
Laat iemand weten waar je bent
Aangezien we leven in de tijden van social media, zullen je 407 online vrienden wel weten waar je uithangt, maar er moet absoluut tenminste één persoon weten waar je precies naartoe gaat. Je weet nooit wat er kan gebeuren op een vreemde plaats. Je kunt ziek worden of gewond raken, dus is het het beste om iemand te laten weten wat je van plan bent en welke route je zou kunnen nemen. Dit kan wat overdreven lijken, maar voorkomen is beter dan genezen, vooral wanneer je alleen reist.
Probeer overdag op de plaats van bestemming aan te komen
Plan om bij daglicht aan te komen, zodat je niet in het donker je weg moet proberen te vinden in een onbekende stad. Klint logisch, maar toch het vermelden waard.
Neem je studentenkaart mee
Neem je studentenkaart mee, zelfs als je je niet meer kunt herinneren wanneer je de laatste keer een boek hebt opengeslagen. Je kunt zo goedkoper drankjes, gratis toegang tot musea en vrijwel alles tegen een gereduceerde prijs krijgen.
Trek niet de aandacht naar jezelf toe
Hoe minder je opvalt als toerist, hoe beter dat is.  Het zal niet helemaal voorkomen dat er van je geprofiteerd wordt, maar sommige mensen zien toeristen als prooi, vooral als ze alleen zijn. Probeer je te kleden als de lokale bevolking en loop absoluut niet overal met een camera in de hand. Dat betekent niet dat je geen foto's kunt maken en niet naar toeristische attracties kunt gaan, maar probeer een beetje onopvallend te blijven.

Hebben jullie nog tips. 
SHARE:
© the FourOhSeven. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig